Epoxy gietvloer

Vrijblijvende offerte

Epoxy gietvloer laten leggen? Dan bent u bij RC Vloeren aan het juiste adres. Wij zijn een vakkundig bedrijf dat staat voor vakmanschap op het gebied van gietvloeren. Deze vloeren zijn zeer populair en worden zowel in woningen als in bedrijfspanden gelegd. Wilt u direct vrijblijvend een gratis offerte ontvangen voor een epoxy vloer? Neem dan contact met ons op of kom alles te weten over deze gietvloer.

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer is een gietvloer dat gemaakt is van kunststof polymeer. Dit wordt gemaakt van aardolie. Hierdoor krijgt epoxy een enorme harde structuur. Je ziet het dan ook vaak terug in fabrieken, showrooms, maar tegenwoordig ook steeds vaker bij particulieren in woningen. Bijvoorbeeld in de woonkamer of de badkamer. Kortom, een epoxy gietvloer is veelzijdig toepasbaar.

epoxy gietvloer

Wat zijn de kosten van een epoxy gietvloer?

De prijs voor een epoxy vloer is vooraf lastig te bepalen. Dit komt, omdat de prijs wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Om te beginnen is het aantal vierkante meters natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast heb je nog te maken met de dikte en de kleur van de epoxy vloer. Moet er een holle plint gemaakt worden en wilt u anti-slip? Ook dit is allemaal mogelijk, maar prijs bepalend. Wilt u een prijs op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij een gratis offerte voor u kunnen maken.

epoxy gietvloer geplaatst in auto showroom

Waarom epoxy?

Zoek je een waterdichte, chemisch resistente en vooral strakke bedrijfsvloer, dan ben je hier aan het goede adres. De epoxy gietvloer heeft vele veelzijdige eigenschappen die het de ideale vloer maakt voor de industrie, horeca, werkplaats of welke locatie dan ook waar een zware belasting plaatsvindt. Een zeer goede eigenschap is dat hij naadloos en vooral makkelijk te repareren is.

Epoxy gietvloer is toepasbaar in verschillende bedrijfspanden

Zoek je een vloer voor in het bedrijf die bestand is tegen industriële belasting? Epoxy gietvloeren zijn door hun enorme taaiheid en hoge chemische en mechanische belasting uitstekend geschikt voor in de industriehallen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden toegepast als:

epoxy vloer geplaatst in een fabriek

Eigenschappen van de Epoxy gietvloer

 • Naadloos
 • Volledig stofvrij
 • Extreem hoog belastbaar
 • Leverbaar in diverse kleuren

Droogtijd van epoxy

De droogtijd van een gietvloer moet ongeveer 3 tot 5 dagen drogen. Iedere laag moet namelijk om de beurt worden aangebracht en deze moet iedere keer drogen. Daarom duurt het volledige proces ongeveer 10 dagen.

Voordelen van een epoxy vloercoating

Een epoxy gietvloer heeft verschillende voordelen voor zowel een woning als een bedrijfspand. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Veiligheid verhogend
 • Bevordert de hygiëne
 • Duurzaam bij normaal gebruik
 • Vloeistofdicht
 • Snel belastbaar
 • Holle plint mogelijk
 • Antislip zodat uitglijden voorkomen wordt

Vrijblijvende offerte

Bent u overtuigd van de vele voordelen van een epoxy gietvloer in uw woning of bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om een gratis offerte te ontvangen. Indien u meer informatie over de mogelijkheden of prijzen wilt ontvangen, kunt u ook contact met ons opnemen.

Recent gerealiseerde projecten