Vloer laten egaliseren

Vrijblijvende offerte

Wilt u de vloer laten egaliseren? Dan kunt u ervoor kiezen een vakman in hand te nemen voor deze klus. RC Vloeren is met jarenlange ervaring, uw ideale partner op het gebied van het repareren, het egaliseren en het leggen van diverse soorten gietvloeren. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van verschillende vloeren. Graag vertellen wij u waar u rekening mee moet houden bij het egaliseren van uw vloer.

Wat is het egaliseren van de vloer precies?

Simpel uitgelegd is het egaliseren van een vloer, het aanbrengen van een nieuwe laag egaline. Egaline in de vorm van egalisatiemortel. Deze mortel kan bestaan uit een cementgebonden egaline, gips gebonden of een epoxy gedragen egalisatie. Deze ondervloeren zijn een vereiste voor vloeren die bestaan uit pvc, hout, tegel en microcement materiaal. Door middel van deze egalisatie techniek wordt uw vloer weer geheel vlak en vloeit uit zichzelf waterpas.

Voorbereiding vloer egaliseren

Het meest belangrijke voordat uw vloer geëgaliseerd wordt, is de voorbereiding. Dit houdt in dat er absoluut geen loszittende delen of stof mag rondzwerven over de vloer. Ook schade zoals gaten en grotere schuren kunnen het beste vooraf behandeld worden. U kunt ervoor zorgen dat deze gaten en scheuren opgevuld worden met een cementgebonden opvulmiddel. Kleinere gebruikerssporen zoals naden en kieren kunnen opgevuld worden met kit. En tot slot is het ook slim om eerst de vloer te behandelen met een primer. Op die manier zorgt u ervoor dat er een goede hechting tussen het nieuwe en het oudere materiaal ontstaat.

Droogtijd egaliseren vloer

Nadat de vloer door een gespecialiseerde vakman aangelegd is, kan de vloer in alle rust opdrogen. Hoe snel de egalisatie laag opdroogt, hangt af van de dikte van de laag. De algemene vuistregel die u kunt aanhouden is één dag droogtijd voor iedere mm van de laagdikte. Deze regel is toepasbaar wanneer er een goede luchtuitwisseling in het gebouw plaatsvindt, luchtvochtigheid van ongeveer 40% en een temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Wanneer deze richtlijnen afwijken, zal dit effect hebben op de droogtijd. Uw specialist is beter in staat om u een werkelijke tijdsindicatie te kunnen geven, afgestemd op uw persoonlijke situatie en vloersoort.

hoorn-epoxy-uitegaliseren-4

Behandeling van de droge vloer

Wanneer de oppervlakte voldoende is opgedroogd, worden de verbindingen afgedekt. Vervolgens kan de lijm een krachtige en solide verbinding vormen. Daaropvolgend kan het materiaal de gewenste sterkte bereiken.

RC Vloeren gebruikt sneldrogende cementgebonden egaline systemen die na 8 uur weer beloopbaar zijn. Dat betekent dat u ‘s ochtends naar u werk gaat en ’s avonds al kan profiteren van een prachtige nieuwe vloer.

Kosten egaliseren vloer

Bij het egaliseren van een vloer komt veel expertise kijken. Het is geen taak voor de doorsnee klusjesman, omdat er veel kennis en ervaring voor nodig is om deze techniek naar behoren uit te kunnen voeren. Daarom raden wij aan om te allen tijde voor een specialist op dit vakgebied te kiezen. Zo wordt het egaliseren snel en goed uitgevoerd. Om de kosten voor uw vloer te berekenen bieden wij een gratis offerte op maat aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en eventuele vragen. Wij helpen u graag verder.


Recent gerealiseerde projecten