Microcement

Vrijblijvende offerte

Microcement is een populaire trend voor het decoreren voor vloeren, wanden en plafonds. Een aantal andere benamingen voor microcement zijn woonbeton en leefbeton die een prachtige stoere, industriële look aan het interieur geven. Microcement is een soort gietvloer. Een gietvloer is een gegoten vloer dat bestaat uit kunststof, zoals polyurethaan of epoxy. Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Het gebruikte materiaal en de techniek bepalen de afwerking. Is deze afwerking iets voor u? Lees dan verder. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf in microcement afwerking, en daardoor kunnen wij u alles vertellen over deze unieke vorm van cement afwerking.

Wat is microcement?

Microcement is een dunne, verfijnde betonlook op basis van cement, minerale pigmenten en kunsthars. Het heeft een materiaaldikte van 1 tot 3 millimeter. Het materiaal lijkt heel erg op beton.  Maar in tegenstelling tot beton, wordt het materiaal handmatig aangebracht in plaats van gegoten. Door het handmatig aanbrengen van het cement, creëert de vakman een structuur dat een levendige uitstraling vormt. Deze afwerking is ideaal zowel binnen- als buitenwerk. Bovendien is microcement geschikt in zowel de moderne als traditionele sfeer door de warme en levendige vorm. Het materiaal is beschikbaar in verschillende kleuren en texturen. Hiermee geeft dit cement iedereen de mogelijkheid creatief te zijn. Zo kunt u het materiaal passend maken binnen het geheel van de ruimte. Op die manier krijgt iedere wand of vloerafwerking een unieke uitstraling.

Microcement vloeren

Deze prachtige afwerking is een goede keuze wanneer u op zoek bent naar een uniek karakter voor een ruimte. Dit kan thuis zijn, maar ook bijvoorbeeld in een kantoorruimte of in een winkel. Bovendien is de bewerking naadloos, waardoor het uit één geheel ontstaat. Er zijn dus geen voegen en hierdoor is het heel eenvoudig om de oppervlakte te reinigen. Een regelmatige oppervlakkige schoonmaakbeurt is doorgaans voldoende om aan de vereisten van het onderhoud te voldoen.

microcement_vloer

Microcement design

Microcement afwerking kan naast vloeren ook toegepast worden op wanden en meubels. Het is zelfs mogelijk door middel van een watervaste stuclaag, te kiezen voor deze afwerking in de badkamer en keuken. Deze combinatie is zeer betrouwbaar; zelfs zwembaden maken gebruik van deze afwerking. Laat het duidelijk zijn dat het aanbrengen van microcement, een ambachtelijke klus is. Door de verschillende aanbrengtechnieken kunt u kiezen tussen strak of grof. Ook kunt u kiezen tussen mat en glans. Dit wordt benoemd als ‘vernisafwerkingen’. Hiermee is het mogelijk om een mat of glanzend oppervlak te creëren. Hierbij kan een vakman voor een prachtig resultaat zorgen.

Doordat dit materiaal zeer flexibel is, biedt het eindeloze diverse mogelijkheden. Zo kunt u voor diverse interieurprojecten kiezen voor een microcement toepassing. Dit materiaal kan op meerdere ondergronden aangebracht worden zoals tegels, marmer en hout.

egenschappen_van_microcement

Eigenschappen van microcement

Microcement heeft vele eigenschappen. Een aantal eigenschappen van dit materiaal worden hieronder voor u op een rijtje gezet. Zo kunnen wij een beter beeld schetsen van deze unieke afwerking:

 • Zowel industriële, als warme look
 • Naadloos, dus geen voegen
 • Ambachtelijke verwerking
 • Zowel geschikt voor binnen, als buitenwerk
 • Beschikbaar in verschillende kleuren en texturen
 • Afwerkingslaag voor vloeren, wanden en plafond

Voordelen microcement afwerking

Deze vorm van afwerking of uitvoering kent allerlei voordelen. Een aantal voordelen staan hieronder weergegeven:

 • Waterdicht
 • Unieke uitstraling
 • Milieuvriendelijk product
 • Warme en levendige vorm
 • Moderne en traditionele sfeer
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 • Eenvoudig te onderhouden en te reinigen
 • Materiaal is goed te combineren met vloerverwarming
 • Grote bestendigheid tegen krassen, slijtage en chemicaliën

cement_kleuren

Cement kleuren

Cement heeft van origine een grijstint. Gelukkig is er de mogelijkheid om deze grijstint om te zetten in maar liefst 40 andere kleuren. Hierdoor is het mogelijk om dé perfecte combinatie binnen het interieur te realiseren. Om kleur te vormen gebruikt men cementkleurstof, dat op diverse manier kan worden toegepast. Ten eerste wordt de kleurstof toegevoegd in de zogeheten ‘vloeibare fase’ van het cementmateriaal. Ten tweede wordt de hoeveelheid kleurstoffen die toegevoegd worden bepaald. Namelijk om de intensiteit van de gekozen kleur te bereiken. Zo wordt vanuit rood, donkerrood gemaakt. Bovendien is dit een duurzame inkleuring van het cement. Na het aanbrengen, kan de kleur niet meer op deze manier veranderd worden. Een alternatief hiervoor is het aanbrengen van een primer en verf.

Prijs microcement

De prijs van de uitvoeringen en de afwerkingen van microcement is lastig te bepalen. Dat wil zeggen dat de prijzen van een aantal factoren. Te denken valt aan het aantal vierkante meters, de locatie, binnen- of buitenwerk en de materiaalkosten. Om de prijs voor u te kunnen bepalen, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Daardoor kunnen wij een goed beeld vormen van uw wensen en behoeften. Daarop volgend kunnen wij vervolgens de juiste prijs voor u vaststellen.

prijs_microcement

 

Betonvloer reparatie

RC Vloeren is ook gespecialiseerd op het gebied van microcement wand- en vloerreparatie. Ons team bestaat uit de beste specialisten die al jaren werken binnen dit vakgebied. Om die reden leveren wij al jarenlang service van hoogstaande kwaliteit. Wilt u reparatiewerkzaamheden laten uitvoeren aan uw beton, microcement vloer of wanden? In dat geval kunnen wij u verder helpen.

Neem vrijblijvend contact met ons op 

Wilt u meer informatie over de afwerkingen, uitvoeringen of reparatie van microcement? Of heeft u andere vragen waarbij wij u duidelijkheid kunnen geven? Neemt u in dat geval vrijblijvend contact met ons op. Bovendien bent u ook altijd welkom om onze showroom te bezoeken. Wij helpen u graag verder!

 

 

Uitklappen / inklappen

Recent gerealiseerde projecten