Microcement

Vrijblijvende offerte

Microcement is een populaire trend voor vloeren en wanden die is overgewaaid uit het zuiden van Europa. In landen zoals Spanje en Italië is dit al jaren een grote trend die de laatste jaren steeds meer voet aan de grond krijgt in Nederland.
Deze vloer heeft een mooie industriële look waar men een betonvloer mee probeert na te bootsen. Waar een betonvloer natuurlijk het echte werk is, zijn deze vloeren alles behalve functioneel in nieuwbouw en/of renovatie omdat deze vloeren vaak 6 cm dik zijn!

Het grote verschil tussen een microcement vloer en een gietvloer is dat een microcement vloer gesmeerd wordt en een gietvloer daadwerkelijk gegoten wordt. Dit geeft dan ook de karakteristieke verschillen in uiterlijk en look.

Een aantal voorbeelden benamingen voor microcement is Woonbeton, Leefbeton en beton cire.

Wat is microcement?

Microcement is een dunne, verfijnde betonlook op basis van cement, minerale pigmenten en kunsthars. Het heeft een materiaaldikte van 1 tot 3 millimeter. Het materiaal lijkt heel erg op beton.  Maar in tegenstelling tot beton, wordt het materiaal handmatig aangebracht in plaats van gegoten. Door het handmatig aanbrengen van het cement, creëert de vakman een structuur dat een levendige uitstraling vormt. Deze afwerking is ideaal zowel binnen- als buitenwerk. Bovendien is microcement geschikt in zowel de moderne als traditionele sfeer door de warme en levendige vorm.

Het materiaal is beschikbaar in verschillende kleuren en texturen. Hiermee geeft dit cement iedereen de mogelijkheid creatief te zijn. Zo kunt u het materiaal passend maken binnen het geheel van de ruimte. Op die manier krijgt iedere wand of vloerafwerking een unieke uitstraling.

Microcement heeft vele eigenschappen. Een aantal eigenschappen van dit materiaal worden hieronder voor u op een rijtje gezet. Zo kunnen wij een beter beeld schetsen van deze unieke afwerking:

 • Zowel industriële, als warme look
 • Naadloos, dus geen voegen
 • Ambachtelijke verwerking
 • Zowel geschikt voor vloeren en wanden
 • Beschikbaar in verschillende kleuren en texturen

Microcement vloeren

Deze prachtige afwerking is een goede keuze wanneer u op zoek bent naar een uniek karakter voor een ruimte. Dit kan thuis zijn, maar ook bijvoorbeeld in een kantoorruimte of in een winkel. Bovendien is de bewerking naadloos, waardoor het uit één geheel ontstaat. Er zijn dus geen voegen en hierdoor is het heel eenvoudig om de oppervlakte te reinigen. Een regelmatige oppervlakkige schoonmaakbeurt is doorgaans voldoende om aan de vereisten van het onderhoud te voldoen.

Voordelen microcement afwerking

Deze vorm van afwerking of uitvoering kent allerlei voordelen. Een aantal voordelen staan hieronder weergegeven:

 • Waterdicht
 • Unieke uitstraling
 • Milieuvriendelijk product
 • Warme en levendige vorm
 • Moderne en traditionele sfeer
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 • Eenvoudig te onderhouden en te reinigen
 • Materiaal is goed te combineren met vloerverwarming
 • Grote bestendigheid tegen krassen, slijtage en chemicaliën

Microcement design

Microcement afwerking kan naast vloeren ook toegepast worden op wanden en meubels. Het is zelfs mogelijk door middel van een watervaste stuclaag, te kiezen voor deze afwerking in de badkamer en keuken. Deze combinatie is zeer betrouwbaar; zelfs zwembaden maken gebruik van deze afwerking. Laat het duidelijk zijn dat het aanbrengen van microcement, een ambachtelijke klus is

Doordat dit materiaal zeer flexibel is, biedt het eindeloze diverse mogelijkheden. Zo kunt u voor diverse interieurprojecten kiezen voor een microcement toepassing. Dit materiaal kan op meerdere ondergronden aangebracht worden op vrijwel alle ondergronden met de juiste voorbehandeling.

Cement kleuren

Microcement is in een zeer breed scala van kleuren beschikbaar. Los van het feit dat beton en cement grijs/wit zijn kan RC vloeren met hun microcement altijd wel een kleur vinden die geschikt is voor het project.

Doordat microcement een natuurproject is heeft de droging van het product ook een grote invloed op het uiteindelijke eindresultaat. Zoals met elke ‘’levendige vloer’’ is ook hier de hand van de meester natuurlijk zeer belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.

Prijs microcement

Bent u benieuwd wat een microcement vloer kost? Vul dan snel ons offerte formulier in en ontvang binnen 15 min een offerte voor uw project.


Recent gerealiseerde projecten