PU Gietvloer

Vrijblijvende offerte

Bent u op zoek naar een vloer die perfect past in een modern en strak
interieur? Dan is een PU gietvloer een uitstekende keuze. Een PU gietvloer is
een kunststof gietvloer, die naadloos en strak wordt afgewerkt. De flexibiliteit en UV – bestendigheid maakt de vloer geschikt voor elke woonsituatie of ondergrond. Van een strakke vloer in één kleur die bij iedere woonstijl matcht tot een gepersonialiseerde uitvoering in twee kleuren, beter bekend als de betonlook uitvoering. Bij RC vloeren is alles mogelijk, u zult daarom zeker de vloer vinden die bij uw woonsituatie past.

De PU gietvloer van RC vloeren geven niet een alleen veel comfort, maar zijn ook nog eens een product met nauwelijks een afdruk op het milieu. Samen met onze leverancier planten wij elk jaar het aantal bomen terug die gelijk staat aan onze ecologische voetstap op het milieu. De PU gietvloer die gehanteerd wordt
bij RC vloeren bestaat voor 85% uit plantaardige oliën.

De PU gietvloer, heeft een gladde en steriele uitstraling. Doordat polyurethaan ietwat meeveert zal dit prettig aanvoelen als hier met blote voeten op gelopen wordt. Maar wat is polyurethaan eigenlijk?

Wat is polyurethaan?

Polyurethaan is een copolymeer dat bestaat uit 2 segmenten, een hard en zacht segment. Dit is een product dat ontzettend stevig en sterk is. Het werd dan ook voornamelijk gebruikt voor industriële doeleinden als bijvoorbeeld een fabrieksvloer. Echter is polyurethaan ontzettend populair en zie je de PU gietvloer steeds vaker terugkomen in woningen en kantoren.

Plaatsen van de vloer

Wanneer u ervoor heeft gekozen om de PU gietvloer te nemen in uw woning of kantoor, komt RC vloeren bij u langs om deze te plaatsen. Maar hoe werkt dit proces? We leggen het aan u uit.

De gietvloer wordt aangebracht met de hand en wordt opgebouwd met 4 lagen. Echter is het wel belangrijk dat uw vloer een vlakke ondergrond heeft. Is dit niet het geval? Geen probleem. Dan kunnen wij de vloer egaliseren. Wanneer de vloer uiteindelijk is geplaatst, duurt het ongeveer 3 dagen, voordat de vloer volledig is uitgehard. Daarna duurt het nog ongeveer 7 dagen, voordat de vloer volledig beschermd is tegen chemicaliën.

Het is dus belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u de vloer enkele dag niet mag belasten.

Droogtijd van polyurethaan gietvloer

Een gegoten vloer moet ongeveer 3 tot 5 dagen drogen. Iedere laag moet namelijk één voor één worden aangebracht en deze moet telkens drogen. Daarom duurt het volledige proces ongeveer een anderhalve week.

Vloer eigenschappen

 • Stofvrij
 • Vloeistofdicht
 • Veiligheid verhogend
 • Duurzaam bij normaal gebruik

Prijs van een PU gietvloer

De prijs van een PU vloercoating is voor elk project verschillend en daarom moeilijk vooraf te bepalen. De prijs hangt af van diverse factoren. Om te beginnen is het aantal vierkante meters belangrijk in het bepalen van de prijs. Daarnaast is ook de kleur en de dikte een belangrijke factor. U kunt er zelfs voor kiezen om een anti-sliplaag in de PU coating te laten verwerken.

De voordelen van een PU gietvloer zijn:

 • Elastisch
 • Leverbaar in diverse kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Bevordert de hygiëne
 • Snel belastbaar
 • Volledig naadloos
 • Elastisch
 • Holle plint mogelijk
 • Antislip zodat uitglijden voorkomen wordt

PU gietvloer badkamer

Een PU vloer is in de badkamer mogelijk in één kleur, een selectie van de beschikbare kleuren vindt u onderin deze pagina.

Bestaat het vloergedeelte niet uit de natte douche ruimte, dan zijn ook twee kleuren mogelijk. Deze vloer wordt gerealiseerd met een betonlook en is alleen mogelijk wanneer er geen afschot naar een afvoer gerealiseerd dient te worden.

Een PU gietvloer in een badkamer is populair! Het ziet er strak uit, is onderhoudsvriendelijk en heeft anti-slip waardoor uitglijden minder snel zal voorkomen.

Waarom kiezen voor RC Vloeren?

RC Vloeren is al jarenlang een toonaangevend bedrijf op het gebied van gietvloeren met meer dan 40 jaar ervaring. Elke vloer leveren wij op alsof het een vloer bij onszelf thuis is, wij staan voor kwaliteit en perfectie.

Wilt u inspiratie opdoen? Dan kunt u ook een afspraak maken om een keertje langs te komen in onze showroom in Volendam. Waar wij u onder het genot van een kopje koffie graag adviseren.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte of neem contact met ons op voor eventuele vragen en opmerkingen.

Uitklappen / inklappen

Recent gerealiseerde projecten