Troffelvloer

Vrijblijvende offerte

Troffelvloer laten aanleggen? Dan bent u bij RC Vloeren aan het juiste adres. Wij zijn een vakbekwaam bedrijf dat gespecialiseerd is in alle soorten gietvloeren. Al jarenlang zijn we dé specialist in de regio. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan om meer informatie te krijgen over het leggen van een van dit soort gietvloer.

Wat is een troffelvloer precies?

Vaak is de naam van de troffelvloer niet bekend bij mensen, maar de uitstraling van dit soort vloeren kennen we allemaal. Deze vloeren worden vaak aangelegd bij winkels, scholen, fabrieken en magazijnen. Toch heeft de troffelvloer een oversprong gemaakt naar de meer huiselijkere omgevingen. Een troffelvloer is bij de meeste mensen ook wel bekend als de mortelvloer. Deze vloer bestaat uit grindkorrels en mortelkorrels. Deze korrels worden door middel van een epoxy hars bij elkaar gehouden. Hierdoor krijgt deze vloer ook de benaming epoxy troffelvloer. Doordat deze vloer bestaat uit een vermenging met epoxy en meerdere laklagen, is deze vloer waterdicht en haast onverwoestbaar.

voordelen-troffelvloer

Voordelen van een troffelvloer

Dit soort gietvloer wordt vaak gekozen vanwege de duurzaamheid die met de vloer gepaard gaat. Een troffelvloer biedt vele voordelen en gemakkelijk onderhoud. Het is een krachtige vloer dat bestand is tegen zware belastingen en heeft de eigenschap om slibbestendig te zijn. De vloer is goed toepasbaar in vochtige ruimtes en is bovendien ook slijtvast. Wij hebben voor u een aantal voordelen op een rijtje gezet:

 • Naadloos
 • Vloeistofdicht
 • Multifunctioneel
 • Zwaar belastbaar
 • Fraaie uitstraling
 • Afwerking op maat
 • Minimale dikte 4 mm
 • Holle plinten mogelijk
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Makkelijk schoon te houden
 • Dorpels in het werk mogelijk
 • Duurzaam bij normaal gebruik
 • Keuze uit een groot kleuren assortiment

Eigenschappen troffelvloer

Een mooie eigenschap van deze vloer is dat er ook een holle hoek plint langs de wand gesmeerd kan worden. Door deze plint wordt de ruimte een waterdicht systeem met een strakke uitstraling. Dit is een techniek die bijvoorbeeld in de badkamer gebruikt kan worden. Met gemak kan de douchehoek gesmeerd worden zodat het één geheel vormt. Eén van de meest populaire eigenschappen die een troffelvloer te bieden heeft, is de mogelijkheid voor een gekleurde afwerking. Het design en de kleur is immers bepalend voor de uitstraling van de vloer. Bij het aanpassen van de vloerkleur, wordt ook gelijk het ruimtelijke effect zichtbaar van deze naadloze gietvloer. Een epoxy troffelvloer is geschikt voor in badkamers en woonkamers, maar ook voor in laboratoriums, horeca, kleedkamers, fabriekshallen en werkplaatsen.

Toepassingen troffelvloer

Wilt u een troffelvloer uitkiezen voor een bedrijfsruimte? Bekijk dan ook de mogelijkheden voor een gekleurde vloer. De functie van de vloerkleur zal de functie van de ruimte aanduiden. Denk hierbij aan een parkeervlak dat niet gebruikt mag worden of juist een plaats in de showroom om een auto uit te lichten. Deze mogelijkheden gelden ook binnen een fabrieksopzet. Blauw wordt vaak gebruikt om aan te geven dat hygiëne van belang is. Bekijk hier de verschillende kleuraanduidingen:

 • Blauwe troffelvloer: deze kan aangeven dat binnen de ruime hygiëne van belang is. Dit wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen of laboratoria.
 • Groene troffelvloer: deze kan aangeven dat de ruimte veilig en overzichtelijk is. Dit wordt vaak gebruikt in zwembaden andere recreatiegebouwen.
 • Gele troffelvloer: deze kan looproutes aanduiden. Dit wordt vaak gebruikt in open en overdekte garages.
 • Oranje troffelvloer: deze kan een rijroute aanduiden. Dit wordt ook vaak gebruik in open en overdekte garages of bijvoorbeeld in een grootindustrieel magazijn.
 • Rode troffelvloer: deze kan een gevaarlijk of ‘niet te betreden deel’ van een ruimte aangeven. Dit wordt vaak gebruikt in een magazijn of industriële werkplaats.

troffelvloer-toilet

Troffelvloer prijs

De prijs van een epoxy troffelvloer is zonder enige informatie moeilijk te bepalen. Dit komt, omdat de totaalprijs van de vloer wordt gebaseerd aan de hand van verschillende factoren. Hierbij moet u denken aan de dikte en het aantal vierkante meters. Om een prijs op maat te ontvangen, vragen wij u een offerteaanvraag bij ons te doen. Deze is uiteraard volledig vrijblijvend.

Kleuren

De kleur van de standaard troffelvloer is een grijstint. Dit noemen we een betonlook. Deze look is zeer populair, maar wanneer u een gedurfde keuze wilt maken, is het ook mogelijk om in de troffelvloer meerdere kleuren te mengen. U kunt gebruik maken van een combinatie van tinten. Dit kan een karakteristieke uitstraling toevoegen aan keuken- of een badkamervloer, maar uiteraard ook nog steeds voor een fabrieksvloer of een winkelvloer. De mix van kleuren zullen een stijlvol effect aanbrengen. De ruimte zal levendig aanvoelen en het zal een bepaalde sfeer uitstralen. Hiermee kunt u mixen met de interieurkeuze wat betreft het meubilair en de aankleding. De ruimte wordt zo één samenhangend geheel. Wat bovendien ook een fijn voordeel is, is dat vuil en rommel minder zichtbaar zijn door een gekleurde afwerking.

afspraak-maken

Bezoek onze showroom

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.

Maak een afspraak

Hoe wordt een gekleurde troffelvloer gemaakt?

Het materiaal wordt gemengd met een kleurpigment van de gewenste kleur. Dit pigment wordt door de harscoating gemixt. Met deze harscoating kleurenmix werkt de specialist vervolgens de vloer af. Hieronder vindt u een compleet overzicht van alle kleuren. Bovendien helpen wij u waar nodig met het geven van kleur advies op maat.

Vrijblijvende offerte

Bent u overtuigd van de vele voordelen die een epoxy troffelvloer kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte. Wij zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken, zodat u een offerte op maat kunt ontvangen.