Kun je een gietvloer combineren met vloerverwarming?

Een gietvloer met vloerverwarming zijn in veel gevallen een ideale combinatie. Welke gietvloeren zijn hier het beste voor geschikt? Lees snel verder.

Kun je een gietvloer combineren met vloerverwarming?

Allereerst het antwoord op de belangrijkste vraag. Kun je een gietvloer combineren met vloerverwarming? Ja, dat kan. Je moet alleen wel kiezen voor de juiste combinatie van materiaal en opbouw van de vloer. Belangrijk is dat je scheurvorming tegengaat. Het kiezen voor de juiste soort vloer is daar essentieel in. Door verwarming gaat het materiaal “werken”, dat wil zeggen uitzetten en krimpen en niet elk materiaal kan dat goed opvangen. Schakel dus altijd een specialist in bij het storten van een gietvloer.

Welke gietvloer werkt het beste met vloerverwarming?

Een PU gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Het materiaal is dun en elastisch. Dit betekent dat het de warmte goed door kan geven maar ook het uitzetten en krimpen door warmte relatief goed kan opvangen. Een epoxygietvloer heeft hier meer moeite mee en kan leiden tot scheurtjes. Een troffelvloer heeft een meer open structuur waardoor warmte goed doorgegeven kan worden. Door deze open structuur is de uitzet minimaal en de warmteopbrengst hoger. Met een cementgebonden gietvloer is het afhankelijk van de samenstelling van het materiaal of deze geschikt is voor het aanbrengen op een vloerverwarming. Heb je vragen over gietvloeren en vloerverwarming? Wij beantwoorden graag je vragen.

Neem vloerverwarming mee in je plannen voor een gietvloer

Bij het aanleggen van een gietvloer komt het hele oppervlak “bloot” te liggen. Een ideaal moment voor het aanleggen van vloerverwarming. Als je nadenkt over een gietvloer, onderzoek dan ook gelijk de opties voor vloerverwarming. Heel belangrijk: laat de werkzaamheden door partners uitvoeren. Juist in goede communicatie tussen de partijen ontstaan de mogelijkheden en worden de pijnpunten zichtbaar. Door samenwerking kunnen de processen van het aanbrengen van vloerverwarming en storten van een gietvloer zoveel mogelijk op elkaar aansluiten en voor minimale impact zorgen. RC Vloeren helpt je graag in contact komen met een betrouwbare partner voor vloerverwarming.

Interesse in een gietvloer? Vraag dan vandaag nog een offerte aan bij RC Vloeren.