Een gietvloer: duurzaam en milieuvriendelijk

RC Vloeren

Wist je dat een gietvloer een duurzaam alternatief is voor een vloer bekleed met tapijt of laminaat? Wij leggen uit waarom.

Minder schoonmaakmiddelen nodig

Een gietvloer is over het algemeen makkelijk schoon te maken, hierdoor bespaar je op schoonmaakmiddelen die milieubelastend kunnen zijn. Omdat een gietvloer makkelijker schoon te maken is zijn ze ook hygiënischer dan tapijt. Daarbij zijn gietvloeren zijn ook anti-allergisch.

Lange levensduur

In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt (zeker als er veel op gelopen wordt), gaat een duurzame gietvloer jarenlang mee en heeft daarnaast niet veel onderhoud nodig. Het is mogelijk om, bij veelvuldig gebruik van de vloer, eens in de 4 jaar een beschermende topcoat op de gietvloer aan te brengen. Dan ziet de gietvloer er weer als nieuw uit. De aanschaf van een gietvloer is vaak wat duurder, maar de kosten vallen over een langere periode vaak lager uit.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een efficiënte manier voor het verwarmen van jouw huis of kantoor. Ligt de vloer open om een gietvloer aan te brengen, leg dan direct vloerverwarming aan zodat je veel kosten in de toekomst kan besparen. Aangezien Nederland van het gas af moet, zullen we moeten overstappen naar bijvoorbeeld een warmtepomp. En laat dit nu een bijzonder goede combinatie zijn met vloerverwarming?

Kortom, een gietvloer ziet er schitterend uit, heeft vele voordelen maar is dus ook duurzaam en niet belastend voor het milieu.