veelgestelde vragen gietvloer

Veelgestelde vragen over een gietvloer

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een gegoten vloer. Dit is een moderne en strakke afwerkvloer. Deze vloer kan uit verschillende soorten kunststof bestaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een epoxy of een polyurethaan (PU) gietvloer.

Wat is het verschil tussen een PU en epoxy gietvloer?

Polyurethaan (PU) en epoxy zijn een kunststof. Beide beschikken ze over verschillende unieke eigenschappen. Een PU gietvloer is ideaal voor in je woning. Deze vloer beschikt over elastische materialen. Een epoxy gietvloer is beter voor industriƫle omstandigheden, omdat deze vloer iets harder is kan deze goed tegen zware belastingen.

Waar bestaat een gietvloer uit?

Een gietvloer wordt in verschillende lagen opgebouwd. De primer laag, de schraplaag, de gietvloer en de topcoating. Al deze lagen worden met de hand geplaatst. Deze lagen zullen samen voor een sterke, comfortabele en strakke ondergrond zorgen.

Gietvloer

Is een gietvloer duurzaam?

Jazeker! Een gietvloer is ontzettend duurzaam. Dit komt doordat een gietvloer jarenlang meegaat. Een gietvloer bestaat uit sterk materiaal en kan veel aan. Er zijn verschillende soorten gietvloeren, maar over het algemeen gaat een gietvloer zo’n 30 jaar mee. Er wordt geen materiaal verspilt tijdens het aanbrengen van de gietvloer. De vloer wordt grondig gemeten zodat er geen extra materiaal wordt weggegooid.

Is een gietvloer geschikt voor honden?

Gietvloeren zijn geschikt voor zowel honden als katten. Een gietvloer heeft een strakke afwerking, hierdoor kun je gemakkelijk de haren van je huisdieren opruimen. Bij een tapijt kan het schoonmaken van haren een stuk lastiger zijn.

Hoe moet je een gietvloer schoonmaken?

Een gietvloer heeft ook onderhoud nodig. We raden het aan om de gietvloer minimaal 1 keer per week schoon te maken. Dit kun je doen met een stofzuiger of dweil. Voor vlekken op de gietvloer kun je water gebruiken. borstels, zeep en chloor kun je het beste vermijden tijdens het schoonmaken van de vloer. Dit kan namelijk de bovenste laag van de gietvloer beschadigen. Wil je nog meer informatie over het onderhouden van je gietvloer? Klik dan hier.

Wanneer kunnen meubels op de gietvloer?

Voordat de meubels op de gietvloer geplaatst kunnen worden, is het belangrijk dat alle lagen van de gietvloer volledig gedroogd zijn. De droogtijd van de gietvloer duurt ongeveer een week tot een anderhalve week. Nadat de vloer gedroogd is, kun je deze op de gietvloer plaatsen. Voor extra bescherming zou je nog beschermvoetjes voor je meubels kunnen kopen, zo voorkom je beschadiging zoals krassen.