droogtijd gietvloer

Wat is de droogtijd van een gietvloer?

Wil je graag weten wat de droogtijd van een gietvloer is? Dan vind je hier alle informatie. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Deze lagen worden apart aangebracht en dit kan vaak wel een paar dagen duren. De droogtijd per laag is verschillend. Weten hoe dat zit? Wij leggen het aan je uit.

De voorbereiding van de gietvloer

Wanneer de gietvloer wordt aangebracht, dan wordt er eerst aandacht gegeven aan de ondervloer. Deze ondervloer zou dan indien nodig ook bewerkt kunnen worden. De ondervloer moet strak, droog en schoon zijn voordat de gietvloer kan worden geplaatst. De voorbereiding van de ondervloer heeft geen droogtijd.

De primerlaag

De primer laag is een laag die vastzit aan de ondervloer, deze laag wordt geplaatst om te voorkomen dat de gietvloer niet zakt in de ondervloer. De droogtijd van de primer laag is minimaal 12 uur. Als de primer laag helemaal droog is, dan kan de volgende laag worden aangebracht.

De schraplaag

De schraplaag wordt aangebracht op de primer laag. Deze laag is noodzakelijk voor de opbouw van de gietvloer, omdat het de vloer sterk en comfortabel maakt. Dit is de ideale basis voor een gietvloer. De droogtijd van een schraplaag is 18 uur voordat de volgende laag weer kan worden aangebracht.

De gietvloer plaatsen

Nadat alle vorige lagen gedroogd en geplaatst zijn, kan de gietvloer worden aangebracht. Deze laag zorgt voor een mooie uitstraling van de vloer. Als de gietvloer is geplaatst, duurt het ongeveer 15 uur voordat de gietvloer volledig droog is.

De topcoating plaatsen

De topcoating is de laagste laag die geplaatst word. Dit is een sterke laag die een matte look aan de vloer geeft. Verder heeft deze laag ook een beschermende werking voor de gietvloer. De topcoating heeft een droogtijd van ongeveer 24 uur.

Gietvloer drogen

Hoe lang moet een gietvloer in totaal drogen?

De totale droogtijd van een gietvloer (inclusief alle lagen) duurt gemiddeld 3-5 dagen. Doordat alle lag met de hand worden gezet en er vooraf bij het plaatsen veel komt kijken duurt het vaak wel anderhalve week voordat de gehele gietvloer klaar is met drogen.

Gietvloer laten plaatsen?

Ben je van plan om een gietvloer aan te schaffen? Dan ben je bij RC Vloeren aan het juiste adres. Bij RC Vloeren hebben we hoge kwaliteit vloeren en al jaren ervaring met gietvloeren plaatsen. Heb je interesse? Vraag dan nu een offerte aan. Heb je nog vragen over de gietvloer? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.