Welke gietvloer voor een woonkamer?

Mensen kiezen steeds vaker voor een gietvloer in de woonkamer. En dat is ook niet zo verwonderlijk. Een gietvloer is mooi strak en is met veel interieurstijlen te combineren. Ook is een gietvloer ontzettend goed te combineren met vloerverwarming. Hoe lekker is het om na een koude dag heerlijk thuis te komen en te genieten van je warme vloer. Naast dat de vloer dus ontzettend comfortabel is, is hij ook nog eens heel erg hygiƫnisch. Doordat de vloer strak en naadloos is blijft er geen vuil achter in gaatjes of kiertjes. Ook is een gietvloer vloeistofdicht. Heb je per ongeluk iets laten vallen? Geen probleem, even de dweil er over en je ziet er niks meer van.

Zoals gezegd is een gietvloer dus perfect voor de woonkamer! Maar welke gietvloeren zijn nu eigenlijk het meest geschikt voor je huiskamer? Wij leggen het hieronder aan je uit:

gietvloer woonkamer

PU (Polyurethaan)

Gietvloeren worden gemaakt van beton, epoxy en polyurethaan (PU). Aangezien je graag wil dat je woonkamer zo comfortabel mogelijk is, raden wij aan om te kiezen voor een vloer gemaakt van PU. Het grootste voordeel van een PU vloer is dat hij niet vergelend is. Deze vloer heeft licht elastische eigenschappen en is bovendien goed te combineren met vloerverwarming. Ook is de vloer relatief geluiddempend en goed bestand tegen scheurvorming.

Microcement

Wat ook zeer geschikt is om in de huiskamer te leggen is een microcement vloer. Dit is een vloer met een hele verfijnde betonlook op basis van cement, minerale pigmenten en kunsthars. Het geeft een mooie sfeer en past bij zowel een industriƫle als een warme look. Ook is een microcementvloer verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. De vloer is waterdicht, milieuvriendelijk en super eenvoudig om te onderhouden en reinigen.

Cementgebonden gietvloer

Ook een cementgebonden gietvloer zal prachtig in uw woonkamer liggen. Deze vloer heeft een betonlook en zal uw huiskamer een meer industrieel/natuurlijk karakter geven omdat het een natuurproduct is. De grootste voordelen van een cementgebonden gietvloer is dat de vloer onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Ook deze vloer is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Gietvloer kopen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij voorzien u graag van de juiste informatie over onze gietvloeren. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 06-52210637 of op [email protected]. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze!