Witte gietvloer

Vrijblijvende offerte

Een witte gietvloer is een vloer die gemaakt is van een witte gietlaag. Deze gietlaag wordt meestal gemaakt van een mengsel van cement, zand en water, dat wordt aangebracht op een vlakke ondergrond en daarna wordt gepolijst tot een gladde, harde en duurzame vloer. Een witte gietvloer kan in verschillende stijlen worden gemaakt, zoals modern, industrieel of klassiek, en kan worden gebruikt in zowel residentiële als commerciële ruimtes. Het is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid, gemakkelijk te onderhouden en esthetische aantrekkelijkheid.

witte gietvloer

Soorten witte gietvloeren

Er zijn verschillende witte gietvloeren. Hieronder lees je de soorten:

Epoxy

Gegoten epoxyvloeren zijn populair in de categorie naadloos gegoten vloeren. Je vindt ze vooral in ziekenhuizen en bedrijven. Het is bestand tegen zuren en chemicaliën en kan het gewicht van zware machines aan. Bovendien zijn ze slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Scheuren en verkleuringen zijn niet uit te sluiten. Daarom is deze soort minder geschikt voor particuliere woningen.

Polyurethaan

Gietvloeren van polyurethaan zijn het meest geschikt voor particuliere woningen. Ze zijn goed bestand tegen krassen en scheuren minder snel. Door zijn geringe dikte is deze gietvloer ideaal voor renovatieprojecten waarbij de beschikbare vloeropbouw beperkt is. Gegoten polyurethaan vloeren zijn er ook in verschillende uitvoeringen.

Kenmerken gietvloer wit

Er zijn een aantal kenmerken van een witte gietvloer:

 • Kleur: een witte gietvloer is, zoals de naam al aangeeft, wit van kleur. Dit geeft een frisse en moderne uitstraling aan een ruimte.
 • Glans: een witte gietvloer kan een matte of glanzende afwerking hebben, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Een glanzende afwerking kan een luxe uitstraling geven, terwijl een matte afwerking een meer industriële look kan hebben.
 • Duurzaamheid: een witte gietvloer is zeer duurzaam en kan jarenlang meegaan zonder dat er krassen of beschadigingen zichtbaar zijn.
 • Onderhoud: De vloer is gemakkelijk te onderhouden en hoeft slechts af en toe te worden gereinigd met een vochtige doek.
 • Esthetisch aantrekkelijk: een witte gietvloer kan een elegante en stijlvolle uitstraling geven aan een ruimte.
 • Verschillende stijlen: een witte gietvloer kan worden gebruikt in verschillende stijlen, van modern tot industrieel en klassiek.
 • Toepassing: een witte gietvloer kan worden gebruikt in zowel residentiële als commerciële ruimtes, zoals huizen, appartementen, kantoren en winkels.

gietvloer wit

Voordelen van een witte gietvloer:

 • Slijtvaste en krasvaste gietvloer
 • Vloeistofdicht en waterdicht
 • Frisse en lichte uitstraling die bij elk interieur past
 • Maak een kleine kamer visueel groter
 • Anti-allergeen en anti-vuil
 • Makkelijk te onderhouden
 • Volledig naadloos
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Nadelen witte gietvloer

 • Gevoeligheid voor vlekken: een gietvloer wit kan gevoelig zijn voor vlekken, vooral als het niet goed wordt onderhouden. Dit kan betekenen dat je de vloer regelmatig moet reinigen om vlekken te voorkomen.
 • Gevoeligheid voor krassen: een gietvloer kan ook gevoelig zijn voor krassen, vooral als het niet goed wordt onderhouden of als er zwaar meubilair op staat.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat je gietvloer in goede staat blijft, is het belangrijk om de vloer regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Hieronder staan enkele tips voor het onderhoud van een witte gietvloer:

 1. Maak de vloer regelmatig schoon met een vochtige doek of mop. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schuurmiddelen, want dit kan leiden tot krassen of verkleuring.
 2. Plaats mats op plaatsen waar er veel voetverkeer is, zoals bij de deur of voor het aanrecht, om krassen te voorkomen.
 3. Zet meubels op pads of pootjes om krassen te voorkomen wanneer ze worden verplaatst.
 4. Gebruik glaswax op glanzende witte gietvloeren om de glans te behouden.
 5. Voorkom blootstelling aan direct zonlicht of chemicaliën, want dit kan leiden tot verkleuring van de vloer.
 6. Maak de vloer regelmatig op met een zachte doek of mop en een mild reinigingsmiddel om vlekken te verwijderen en de glans te behouden.

Houd er rekening mee dat het onderhoud van een gietvloer afhankelijk is van het soort gietvloer dat je hebt en de omstandigheden waarin de vloer wordt gebruikt.

wit gietvloer

Witte gietvloer laten aanbrengen?

Bent u overtuigd van de vele voordelen die een witte gietvloer kan hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte. Deze is geheel gratis. Indien u behoefte heeft aan meer informatie, dan helpen wij u graag.