PU Gietvloer reinigen

Het voordeel van een PU gietvloer is dat deze heel makkelijk te reinigen is. Voor het schoomaken van een polyurethaan vloer hoeft u namelijk alleen te dweilen en te stofzuigen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u dit 1 á 2 keer per week doet, zodat de vloer goed wordt onderhouden.

Waarom kun je een polyurethaan gietvloer makkelijk schoonmaken?

Een PU gietvloer heeft een naadloze afwerking Dit zorgt ervoor dat er geen viezigheid en vuil tussen de voegen van bijvoorbeeld een tegel of houtenvloer komt.

Stofzuigen

Als u er voor kiest om de polyurethaan gietvloer te reinigen met een stofzuiger dan is het belangrijk dat u dit minimaal 1 keer per week doet. De borstel moet echter wel een parketborstel zijn, zodat de coatinglaag goed beschermd blijft

Dweilen

Kiest u ervoor om te dweilen? Dan kunt u dit het beste doen met koud water en gebruik geen schoonmaak middelel. Schoonmaak mideldelen kunnen er namelijk voor zorgen dat de toplaag van de pu gietvloer beschadigt wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Om de tijdsduur van de schoomaak werkzaamheden te te verkorten hebben wij wat praktische tips voor u op een rijtje gezet, zodat u niet al te lang uw gietvloer hoeft te reinigen!

  • Leg een deurmat neer
  • Geen schoonmaak middel gebruiken
  • Gebruik viltjes onder poten van de meubels