Welke gietvloer is geschikt voor een badkamer?

Is jouw badkamer toe aan een opknapbeurt? Of ben je die oude tegeltjes helemaal zat? Kijk dan eens naar een gietvloer voor jouw badkamer. Een gietvloer is een mooie en praktische oplossing voor de vloer. Ook is het super hygiënisch, er kan namelijk geen schimmel ontstaan. Maar is elk type gietvloer geschikt om in de badkamer te leggen? En hoe wordt zo’n gietvloer nu eigenlijk gelegd? Wij vertellen je er graag meer over!

gietvloer badkamer

Is elk type gietvloer geschikt voor de badkamer?

Hier kunnen we kort en bondig over zijn: nee dat is het niet. Omdat de vloer in de badkamer natuurlijk vochtig wordt dan is een gietvloer op basis van kunsthars aan te raden. Kies daarom alleen voor een PU vloer. Deze vloer is uitstekend te gebruiken in de badkamer.

Hoe leg je een gietvloer aan?

Het aanleggen van een gietvloer is een secure klus en gaat in een aantal stappen. Wij leggen je hieronder uit welke stappen er genomen worden voordat jij kunt genieten van een mooie strak gelegde gietvloer. Het hele proces neemt ongeveer 3 tot 5 dagen in beslag, maar u kunt het beste rekening houden met een tijdsbestek van anderhalve week omdat de vloer ook nog moet drogen en er nog een beschermlaag op aangebracht moet worden.

Stap 1 – het voorbereiden van de ondervloer

Wanneer de ondervloer van de badkamer nog niet volledig recht, egaal of schoon is dan is het noodzakelijk dat deze eerst voorbewerkt wordt. Het is altijd nodig om de bovenste laag van de vloer machinaal op te ruwen.

Stap 2 – het aanbrengen van primer

De volgende stap is het aanbrengen van een primer. Deze verstevigt en hecht de ondergrond en zorgt ervoor dat de gietvloer niet te diep in de ondervloer trekt. Na het aanbrengen van de primer moet deze ongeveer 12 uur drogen. Voor elke ondervloer is een andere primer beschikbaar.

Stap 3 – schraaplaag aanbrengen

Wanneer de primer goed uitgehard is dan is het tijd om de zogeheten schraaplaag aan te brengen. Door deze laag, ook wel de screedlaag genoemd, worden de eventueel overgebleven oneffenheden opgevuld. Deze laag zorgt ervoor dat er een mooie egale ondergrond ontstaat voor de gietvloerlaag. Ook de schraaplaag moet een uur of 18 drogen.

Stap 4 – Het aanleggen van de gietvloer

Het voorbereidende werk zit er nu op! Nu kunnen we over gaan tot het daadwerkelijk leggen van de gietvloer. Hoe de gietvloer er uiteindelijk uit komt te zien is volledig afhankelijk van uw keuze. De gietvloer is in verschillende kleuren te verkrijgen. Wij werken altijd van buiten naar binnen totdat de vloer helemaal af is.

Stap 5 – bescherming van de vloer

Wanneer de gietvloer er volledig in ligt dan wordt de vloer afgewerkt met een topcoat. Dit is een soort transparante lak die de vloer beschermt tegen alledaags gebruik. Deze topcoating zorgt voor een mooie afwerking en kan na een aantal jaren opnieuw aangebracht worden. Je gietvloer is dan weer als nieuw!

Gietvloer laten plaatsen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij voorzien u graag van de juiste informatie over onze gietvloeren. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 06-52210637 of op [email protected]. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze!