Gietvloer waar op letten

Waar moet je op letten bij het kopen van een gietvloer?

Ben je van plan om een gietvloer te kopen? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Een gietvloer wordt steeds populairder, je ziet het vaak terug in de woonkamer of badkamer. Dat is niet zomaar, een gietvloer ziet er modern en stijlvol uit. Het is handig als je rekening houdt met de volgende punten:

In welke ruimte wil je de gietvloer plaatsen?

Het type gietvloer die je kunt kiezen kan erg afhangen van de ruimte waar je de gietvloer wilt plaatsen. Voor een gietvloer in de keuken is bijvoorbeeld een cementgebonden gietvloer een goede optie. Voor de badkamer kun je het beste voor een Polyurethaan (PU) gietvloer kiezen. Deze is goed geschikt voor de badkamer omdat deze vloer geen vocht opneemt. Hierdoor kun je nog jarenlang genieten van je nieuwe gietvloer.

Welke kleur moet de gietvloer hebben zodat het bij je vloer past?

Voor een gietvloer heb je een brede keuze aan verschillende kleuren. Bij betonvloeren heb je keuze uit diverse soorten aardetinten. Bij een kunststof gietvloer zijn alleen RAL kleuren beschikbaar. RAL is een kleurensysteem dat staat voor verf, coatings en plastics. Je kunt dus uit dit kleurensysteem kijken welke kleur het beste past bij je vloer.

Kleuren gietvloer

Heb je wel of geen vloerverwarming?

Het is belangrijk dat je er van bewust bent of je wel of geen vloerverwarming hebt bij het kopen van een gietvloer. Als je beschikt over een vloerverwarming, dan wil je natuurlijk voorkomen dat hier scheuren in komen. Daarom is bijvoorbeeld niet handig om beton te kiezen bij een vloerverwarming, omdat beton gevoelig is voor temperatuur. Bij vloeren met vloerverwarming kun je dus het beste voor een gietvloer met polyurethaan (PU) kiezen.

Gietvloer laten plaatsen?

Door de vorige punten mee te nemen kun je goed besluiten wat voor soort gietvloer je wilt aanschaffen. Wil je je gietvloer laten plaatsen door experts? Dan ben je bij RC vloeren aan het juiste adres! We hebben jarenlange ervaring met gietvloeren plaatsen. Je kunt bij ons gemakkelijk een offerte aanvragen. Heb je nog vragen over onze gietvloeren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.